Menopauze – rouwtaak 2: verwerken (deel2)
Rouw- en verliescoach... · 22. maart 2024
Mijn rugzak is nu veel lichter en er is dus veel plaats vrijgekomen voor mooie, wijze dingen. Vandaar dat vrouwen in de menopauze ook wel wijze vrouwen worden genoemd. En dat, dat vind ik nu eens een leuk idee! Lees mijn belevingsblog hierover op liefzachtbegripje.be

Menopauze – rouwtaak 2: verwerken (deel1)
Rouw- en verliescoach... · 01. maart 2024
Hmmm, menopauze. Is dat nu iets positiefs, negatiefs of is het iets daartussenin? Bij mij doet het me in eerste instantie denken aan het telefoontje naar mijn broer: “Je hebt een wijze vrouw aan de lijn, want ik ben in de menopauze!” Nu denk ik: “Is dat zo? Ben ik nu plots wijzer geworden? Waarom wordt dat gezegd? En euhm, pauze? Klopt dát wel?”. Lees er alles over in mijn belevingsblog op www.liefzachtbegripje.be

Menopauze – rouwtaak 1: onder ogen zien
Rouw- en verliescoach... · 16. februari 2024
Dankzij de cursus die ik volg, merkte ik al snel dat de menopauze ook een rouwproces is. Ik leerde dat je om verder te kunnen met je leven het verlies eerst zelf onder ogen moet zien. Bij mij ging dit gepaard met heel wat opzoekwerk. Op mijn belevingsblog vind je naast wat meer uitleg een paar boeken die ik heb gelezen en die me vernieuwende inzichten gaven!

Plots menopauzegevoel
Rouw- en verliescoach... · 10. februari 2024
Ook al wist ik het al lang, het moment dat de huisarts mijn vervroegde menopauze bevestigde, voelde als een donderslag bij heldere hemel.

Waarom spreekt dit me aan?
Rouw- en verliescoach... · 24. november 2023
Sinds oktober volg ik met volle goesting een cursus tot coach bij verlies en rouw.

Dit is echt mijn dada!
Creatief coach... · 24. november 2023
Een eigen geschreven sprookje vertelt veel over je eigen verlangen. Toen ik mijn eerste sprookje schreef vond ik dit zo leuk dat ik besloot hier zeker mee verder te gaan.

Trots op mijn diploma!
Creatief coach... · 24. november 2023
Met trots toon ik jullie, na meer dan 6 maanden creatief aan de slag te zijn gegaan, mijn diploma van 'Creatieve therapie'.

Van rust tot creatie...
Creatief coach... · 24. november 2023
Even samenvatten wat ik tot nu doorworsteld heb...

Creatief coach... · 10. juni 2023
Een Margriet is een ronde bloem met straalvormige bloemblaadjes die op een zon lijken. Ze staat daarom net als de echinacea, de zonnebloem, het madeliefje, enz. symbool voor zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, energie en daadkracht. Als je een witte bloem hebt als lievelingsbloem dan staat dit voor transformatie en innerlijk groen. Ook kan ze te maken hebben met relaties tussen kind en ouder en het sterven. De bloem zelf symboliseert o.a. onschuld en kinderlijke eenvoud.