Mijn verhaal

Mijn zaadje heeft vele jaren overleefd tot het de goede grond vond om te kiemen en uit te groeien tot een prachtige bloem.

Dag lieve bezoeker

Ik heb er jaren over gedaan om te beseffen dat het constant streven naar geluk alleen maar ongelukkig maakt. Elk levenspad verloopt met hoogtes en laagtes; het zijn juist de dalen die je de toppen leren te waarderen. Door het constant streven naar geluk aanvaard je het ongeluk niet en sta je in strijdmodus. Het is net het kunnen aanvaarden en omarmen van het negatieve in het leven dat rust brengt.

 

 

Strijdend in het leven staan zorgt voor veel spanning en onrust en dat laat op termijn fysiek sporen na. Dit heb ik aan den lijve (😉) ondervonden.


 

Augustus 2022 was ik compleet opgebrand. De rugzak waarmee ik op pad was, voelde te zwaar. Het jaar dat daarop volgde was een echte eye-opener. De conclusie: mijn oude leventje wil ik niet meer terug. Dankzij mijn psychologe, die zaadjes plantte, begon ik heel wat boeken te lezen over spiritualiteit en psychologie. Deze boeken plantten dan een nieuw zaadje waardoor ik een cursus tot creatief coach heb gevolgd. Dankzij deze cursus leerde ik tot mezelf te komen en kwam ik echt in aanraking met mijn gevoelens. Mijn tekeningen en boetseerwerkjes vertelden mij vooral dat ik mezelf vooral veel liefde, zachtheid en begrip mocht geven. Om hiermee vervolgens ook bij anderen te kunnen rondstrooien. Na het behalen van mijn diploma werd ik aangetrokken tot een cursus tot rouw-en verliesconsulent. De leerrijke lessen en gesprekken met andere cursisten waren tot nu toe enorm verrijkend en een echte inspiratiebron voor mijn creativiteit.

 

Ook al heb ik heel wat woelige wateren doorzwommen en is er nog altijd geen sprake van een effen meer, ik ben dankbaar. Dankbaar omdat er voor mij een nieuwe wereld is opengegaan. Dankbaar omdat mijn man en kinderen me steunen in mijn zoektocht. Dankbaar voor de nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Dankbaar omdat ik besef dat net moeilijke tijden tot meer creativiteit leiden. Dankbaar voor alles!

 

Toen ik op mijn eerste gedichten en tekeningen positieve reacties kreeg en ik voelde wat deze met me deden, wist ik wat me het meeste energie geeft: mensen kunnen troosten. Troosten met eigen creaties die liefde, zachtheid en begrip uitstralen. Troosten door er voor mensen te zijn. 

 

Lieve groeten

Annelies Neirinck