Deze afbeelding is auteursrechterlijk beschermd. Bedankt om dit te respecteren!
Gecreëerd door Annelies Neirinck (KuCo).

Heel wat mensen hebben een groot geloof dat de wetenschap en de artsen alles kunnen oplossen. Het is waar dat er heel wat vooruitgang wordt geboekt op wetenschappelijk gebied, maar helaas staat de wetenschap op bepaalde vlakken nog nergens. Er zijn nog zoveel giaten en met deze giaten zijn er dus ook heel veel mensen die niet geholpen kunnen worden. Een voorbeeld is chronische pijn in gelijk welke vorm. Mensen die hiermee te maken hebben staan op met pijn en gaan ermee slapen. Als al van slapen gesproken kan worden. 

Het besef dat de pijn er voor altijd zal zijn kan heel confronterend zijn en doet heel wat mensen in een rouwproces belanden. Hoe dit rouwproces verloopt hangt af van heel wat factoren en loopt voor iedereen anders. Bij mij liep dit in ieder geval niet van een leien dakje omdat ik vooral ten strijde bleef trekken, maar op een dag houdt de strijd op en start het aanvaarden. Je kunt mijn rouwproces hier volgen.

Momenteel ben ik nog altijd ten strijde aan het trekken. Het gevolg is dat ik nog niet kan starten met echt rouwen. De onderstaande knoppen kunnen nog niet gebruikt worden!