· 

Waarom spreekt dit me aan?

 Ik weet eerlijk gezegd nog altijd niet goed waarom, maar ik werd naar de cursus 'rouw- en verliescoach' getrokken. Is het omdat ik iets heb met het concept tranen of sprak het me gewoon aan? Geen idee. 

Het duurde een paar maanden alvorens ik de knoop doorhakte, want ik wou mijn gevoel eventjes zijn werk laten doen. Iets dat ik leerde in de cursus 'Creatief coachen'. Als je buikgevoel en je verstand samen een goed gevoel geven, dan is het ok. 

Ik durfde het in het begin met moeite aan iemand vertellen. Rouw en verlies zijn woorden die nu niet bepaald een vrolijke emotie oproepen. Deze cursus had plots zo'n negatieve bijklank in een wereld waar alles altijd leuk en grappig en positief moet zijn.  Ik had het gevoel dat ik me moest verdedigen, maar waarom? Ik volgde gewoon mijn gevoel en dat zei dat ik dit moest doen! Bij het inlichten van mijn omgeving en dankzij de ondersteunende reacties begon ik er zelfs meer het positieve van in te zien. Rouw en verlies hoeven niet altijd negatief te zijn. Deze emoties zijn ook verrijkend en kunnen je als mens doen groeien. Ze kunnen je leren om dankbaar te zijn en met meer liefde, begrip en zachtheid in het leven te staan. 

Ondertussen ben ik sinds begin oktober bezig met de cursus. Ik volg hem bij 'Rouw-en verlies Vlaanderen'. De lesgeefster 'Mieke' is echt een kei in haar vak! Je merkt dat ze een echte ervaringsdeskundige is op alle gebied. Hierdoor kan ze er zo veel over vertellen. 

In de afgelopen maanden is mijn blik veel ruimer geworden en ben ik tot het inzicht gekomen dat we heel veel te maken hebben met verlies. Verlies en rouw gaan niet altijd over overlijden. Het gaat ook over droombeelden die in duigen vallen. Zo hoopt iedereen gezond oud te worden of lang samen te blijven met zijn of haar partner. Misschien hoop je in een groot alleenstaand huis te wonen of hoop je nog een bucketlist af te werken? Misschien blijf je ongewenst kinderloos of wou je geen kinderen, maar mis je ze nu toch? Er zijn zoveel dromen die in duigen kunnen vallen. Te veel om hier op te noemen. Wil je mijn ervaringen en gevoelens graag meevolgen, houd dan mijn sociale media en/of deze blog in de gaten. Ik hoop dat dit ook voor jullie een verrijking kan zijn! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0