· 

Van rust tot creatie...

 Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd in de cursus tot creatief coach. Creatief werken vanuit je hart en buikgevoel gaat niet als je onrustig bent en dat is tot op de dag van vandaag een werkpuntje voor mij. Tijdens mijn wandelingen kom ik volledig tot rust waardoor ik dikwijls bruis van creativiteit. Soms kan ik dan huppelen van plezier. Wandelen staat voor mij gelijk aan mediteren. Meditaties waarbij je meegenomen wordt in een verhaal, werken voor mij enorm ontspannend. Rust en ontspanning laten de creatieve duizendpoot in me los en ik ben zo blij met deze ontdekking. Na het uitwerken van een creatie laat ik deze altijd even liggen om ze dan later vanop een afstand te bekijken. Tijdens de opleiding leerde ik dat je van alles kunt ontdekken in je tekeningen, zoals  (on)bewuste verlangens en gevoelens. Maar ook het kleurgebruik en bepaalde symbolen vertellen heel wat. Voor mij werkt creatieve therapie echt en ik vind het zalig om te doen. Alles kan, niets wordt beschouwd als "mislukt" en ik kan er mijn ei in kwijt. Een aanrader voor iedereen! 

In dit filmpje zie je een paar werkjes die ik maakte met mijn hart en vanuit mijn buikgevoel. Misschien haal jij er ook wel gevoelens uit of ontdek je wat de kleuren willen zeggen?  

Reactie schrijven

Commentaren: 0