· 

De Margriet, mijn lievelingsbloem

Interpretatie van de Margriet

Een Margriet is een ronde bloem met straalvormige bloemblaadjes die op een zon lijken. Ze staat daarom net als de echinacea, de zonnebloem, het madeliefje, enz. symbool voor zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, energie en daadkracht.

Als je een witte bloem hebt als lievelingsbloem dan staat dit voor transformatie en innerlijk groen. Ook kan ze te maken hebben met relaties tussen kind en ouder en het sterven. 

 

De bloem zelf symboliseert o.a. onschuld en kinderlijke eenvoud.


Magriet-mandala

Momenteel ben ik een creatieve cursus aan het volgen. In deze cursus gaat het nu over het thema mandala's en bloemen. Als opdracht mocht ik o.a. een mandala maken over mijn lievelingsbloem. De bloem die steeds mijn aandacht trekt is de Margriet. De mandala, die ik zelf maakte, wil ik graag met jullie delen. 

 

Een mandala wordt ook wel een magische cirkel genoemd. Het is een oervorm die je over de hele wereld ziet terugkomen in vele verschillende culturen. Ze worden gebruikt als versiering, maar ook voor meditatie. Mandala's maken en inkleuren is kalmerend, ontspannend en dit zowel op lichaam als op geest.

 

Deze mandala is volledig gratis te downloaden. Na het printen kun je hem nog versieren en inkleuren. Ik hoop dat je er veel plezier aan beleefd en hierdoor wat tijd voor jezelf kunt nemen. Tijd voor jezelf, tijd alleen met jezelf, broodnodige in deze drukke maatschappij.

Download
Mandala thema bloemen - De Margriet.jpg
JPEG-bestand 1.3 MB

Ik tekende en kleurde deze bloem in verschillende stapjes. Kleine korte me-time-momentjes.

Veel plezier met jouw me-time-momentjes!

Reactie schrijven

Commentaren: 0